13 april 2017

Vilken mysig dag! Min mormor kom förbi en stund och ville att jag och mamma skulle hjälpa henne att välja kläder till imorgon då hon ska gå ut och dansa. Jag försökte även fixa hennes hår vilket inte var det lättaste eftersom det är så kort. Så jag provade att sätta i mitt gamla löshår och förutom att det inte var rätt färg blev det faktiskt jättebra. Hade jag haft mer tid för varje frisyr hade det blivit ännu bättre, men jag ville bara prova lite för att se ungegär hur det hade sett ut. Mormor blev jättenöjd i alla fall och jag fotade henne i de olika frisyrerna. Det blev så himla fina bilder, jag är faktiskt riktigt bra på att fota om jag får säga det själv. Lägger dock bara ut bilder på hennes hår då jag vill hålla min familj utanför offientligheten helst. 

Min mormor och jag kom dessutom in på det här med att vara ensamstående förälder, vi pratade om att från förlossningar, uppfostran av barn, min mammas uppväxt och hur många syskon hon har. Jag har ännu inte berättat mina tankar om inseminering och att jag planerar att göra det, jag kommer först att berätta om det om jag faktiskt blir gravid tror jag. Det kändes dock skönt att mjuka upp henne lite inför ämnet och tydligen har hon en finsk väninna som haft skaffat barn på egen hand i 40 års åldern. Mormor känns ändå öppen och inte så trångsint som vissa kan vara i den åldern, så det känns skönt.  

Idag har jag lärt mig att min mormor har 11 syskon, vi har tvillingar i släkten på både mamma och pappas sida, mammas och mormors förlossningar var båda för tidiga och väldigt snabba. Det känns skönt att veta var man har för gener, mormor sa dessutom att hon fick platt mage och kunde ha kläderna som hon haft innan hon blev gravid när hon åkte hem från sjukhuset med sitt första barn. Vi får se om det stämmer för mig, ett drömscenario skulle ju vara att förlossningen drar igång några dagar innan BF, att förlossningen går snabbt och så smärtfritt och komplikationsfritt som det är möjligt, att man får tvillingar och att kroppen återhämtar sig fort. Med tanke på att min gammelmormor alltså har förlöst 11 barn i sitt eget hem, helt utan smärtlindring och överlevt känns det som att oddsen är höga att det skulle gå väldigt bra för mig också. Dessutom fick jag lite extra hopp om att min fertilitet är som den ska eftersom det finns många stora familjer i min släkt! 

  
På den första bilden försökte jag göra en söt liten messy bun och lyckats precis få ihop det med typ 20 hårnålar. På den andra bilden hade jag satt i mitt löshår, flätat det och skapat en lite busig uppsättning. Jag är jättenöjd med min insats faktiskt, det var roligt med en liten utmaning och så kul att mormor blev nöjd och kände sig fin i frisyren som jag lyckades få till. När hon skulle gå hälsade jag henne Glad påsk på finska och ni skulle sett hennes reaktion. Så stolt och så glad att jag är stolt över mitt ursprung och intresserar mig i det. Sådana här dagar vill jag fylla mitt liv med. 

 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback