Att byta namn.

Hela mitt liv har jag känt att mitt namn inte passar mig. Det har alltid varit något med det som inte stämmer in på mig och min personlighet. Jag har aldrig känt att mitt namn är jag, jag har till och med använt mitt smeknamn så mycket att jag knappt lystrat till mitt riktiga namn ibland. När jag ska presentera mig för nya människor, beställa hem saker eller skriva min namnteckning känns det bara så fel. På praktikplatser där dom inte känner till mitt smeknamn och bara använt mitt riktiga namn har det känts så konstigt. Jag vill inte ha kort med det namnet på, jag vill inte ha namnskyltar med det eller skriva under med det. Dessutom påminner mitt namn mig om min skoltid och pga mobbning osv vill jag bara börja på ny kula och få en nystart. 

Jag heter i skrivande stund Jennifer N H Johansson (skriver inte ut hela mina mellanamn utan bara första bokstäverna i dom) och kommer att byta namn till Nova A N Johansson. Varför just Nova undrar du kanske då? Hur kom jag fram till det? Jo, jag ska berätta. Jag har ju gått i dessa tankar i flera år, jag har alltid känt att jag vill byta namn men jag visste inte till vad. Jag älskar namn, sitter ofta och funderar över vad mina framtida barn ska heta och bläddrar genom ollika topplistor. Mitt smeknamn som jag har haft sedan jag var ca 2-3 år är Nenne, men jag har aldrig känt att jag vill heta så på papper. Det skulle kännas för oseriöst på arbetsintervjuer, föräldrasamtal i framtiden och så. Nenne är och kommer alltid att vara mitt smeknamn, med jag ville ha ett annat namn på papper. Ett mjukt, feminint, kort och vackert namn som skulle vara lätt att stava, att skriva och säga. Ett namn som var vanligt, men inte för vanligt. Ett namn som ingen jag känner heter, ett namn som jag tycker om men som inte är mitt favoritnamn eftersom jag vill använda det till en framtida dotter. Jennifer är absolut inte ett fult namn, men jag har alltid haft svårt att skriva det snyggt för hand, folk uttalar det konstigt och det är för långt och hårt för mig. När någon säger "Jennifer" så tänker jag på alla andra personer än mig själv. Jennifer Lawrence, Jennifer Brown, Jennifer Love Hewitt, Jennifer Lopez och Jennifer Aniston... Alla möjliga personer, alla förutom mig själv. 

Jag funderade på runt 10 namn tills jag kom på vilka namn jag ville ha och nu känns det så himla bra. Det känns som att jag har hittat rätt namn för mig, min mamma gillar namnet och det känns helt rätt. Namnet Nova betyder ju dessutom "ny" så blir ju perfekt för mig nystart. 3-4 månader kvar bara nu, sedan lägger jag mitt gamla liv och mitt gamla namn bakom mig. Det ska bli så otroligt skönt, jag längtar verkligen nu. 

Liten bebisnenne 
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback