Att välja donator.

Jag skulle säga att det absolut viktigaste valet man kan göra är att välja donator eller partner att få barn med. Det valet kommer att påverka ett framtida barns liv mer än något annat och när man jämför fördelarna och nackdelarna med att inseminera sig vs att bli gravid på vanliga, hetrosexuellt normalt sätt så blir det tydligt för mig att jag har gjort rätt val. En man som jag passar ihop med, som passar ihop med mig, som har allt det jag vill att en donator ska ha och ser bra ut - det skulle bli extremt svårt att hitta. Nästan alla har någon typ av sjukdom i släkten, någon allergi eller något synfel, sen ska de få procenten som inte har det passa ihop med mig och ha rätt personlighet också? Det existerar helt enkelt inte, man måste alltid kompromissa och prioritera när det gäller att hitta en partner men när det gäller en donator kan man vara precis så petnoga som man vill. 

De viktigaste egenskaperna hos en donator för mig är att han ska vara hälosam, han ska helst inte bruka alkohol eller tobak ofta, han ska ha en utåtriktad personlighet (jag är introvert och var jätteblyg som liten, vill att mitt barn ska ha 50 % chans att slippa det), att han är emaptisk och tycker om djur, att han inte har några allergier och inga synfel. Jag vill även att donatorn (man kan se en bild på hur dom såg ut när dom var små) ska vara någorlunda lik mig när jag var liten, för att mitt framtida barn ska vara lik mig. Hårfärg, ögonfärg och så var jag inte få noga med. Jag har nog allt möjligt i mina gener ändå så det bryr jag mig inte så mycket om. Men att donatorn är hälsosam och har bra gener gällande sjukdomar osv är viktigast av allt för mig, vill ge mitt framtida barn en så liten risk som möjligt att bli sjuk. 

Jag har faktiskt redan valt donator, det vill säga om den donatorn finns kvar när det är dags för min insemination. Han är ungefär lika lång som mig, var blond som barn men blev brunett med åldern. Han har lite självfall men det syns inte då han har kort hår. Han har blå ögon och väger ungefär samma som jag, han har samma skostorlek (mäns skostorlekar är dock större än kvinnors) och han är Dansk. Han bär inte på några ärftliga sjukdomar, har inga synfel eller allergier. Han studerar till att bli lärare och har gjort volontärarbete utomlands. Han talar fyra språk och beskriver sig själv som glad, empatisk, spontan, lugn och rolig. Han har besökt över 25 länder och älskar att resa precis som jag. Han tycker om att röra på sig och sportar ofta. Han är en familjär person och drömmer om att skaffa en familj med sin flickvän i framtiden. Hans avlida släktningar dog vid hög ålder och hans föräldrar är friska precis som hans syskon. Och det nästan bästa av allt, han har skrivit ett handskrivet brev till de barn som blir till med hans hjälp. Det är jättefint och man blir nästan tårögd, han verkar vara en helt fantastisk människa. 

Jag hoppas verkligen att detta blir min donator, han är verkligen helt perfekt och ni skulle bara se bilder på han som barn. Så himla söt och många drag som liknar mina när jag var liten. 


Här var jag runt 4-5 år gammal och ser precis likadan ut som jag gör nu. Jag har så markanta drag i mitt ansikte att jag aldrig misstagits för att vara någon annat, att alla alltid minns mig och att dagisfröknar jag hade ALLTID känner igen mig. Jag vet många som ser helt annorlunda ut från när dom var små, men inte jag. Jag har inte förändrats på 16 år, hahah. Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback