SPARTIPS

För att lyckas nå ditt mål och spara tillräckligt mycket pengar för att kunna följa dina drömmar kan det vara ett bra tips att visualisera dina mål på ditt bankkonto. Idag valde jag att öppna två nya bankkonton för att få bättre koll på mina pengar och vad dom faktiskt går till, för att det ska bli lättare för mig att spara, lägga undan pengar och budgetera. Nu har jag fem stycken konton och jag har döpt dom till namn som motiverar mig lite extra mycket.

Månadens budget - Detta är personkontot som alla mina pengar kommer in på. Mitt CSN, swishinbetalningar osv. Detta är även det kontot som mina olika autogiro-utgifter är kopplade till. Här ska pengarna till månadens rörliga utgiften ligga och om jag tex ska köpa ett nytt schampo eller äta lunch på stan så tar jag pengarna härifrån. Detta kontot är det som är kopplat till mitt kontokort.

Mina räkningar - Detta kontot är till för att jag inte ska shoppa upp pengar som måste gå till fasta utgifter. Här lägger jag pengar som jag vet att jag kommer behöva senare under månaden, som tex min klarnaräkning som kommer i mitten av månaden. Jag lägger undan pengar till mina fasta kostnader för att försäkra mig om att det kommer att finnas pengar att betala räkningarna med när dom väl kommer. Ligger mitt "månadens budget-konto" på 0 kr måste jag ändå kunna betala mina räkningar utan att ta från något annat konto och gå back i spar den månaden.

Min skattkista - Detta är kontot där jag lägger pengarna som jag har över i slutet av månaden. Om jag vill hitta på något roligt med vänner, köpa något lite dyrare eller helt enkelt om jag behöver pengar till oväntade utgifter någon månad. Dessa pengar ska även gå till födelsedagspresenter och julklappar.

Mina resor - Detta kontot lägger jag pengar som ska gå till resor, för att jag inte ska förväxla min resebudget med shoppingpengar eller mina bebispengar. Om några veckor ska jag till Italien, så jag kommer att börja föra över lite pengar från "Månadens budget" till "Mina resor" denna månaden.

Min bebis - Kanske det viktigaste kontot jag har. Här sparar jag pengar till min bebis, både insemination, prylar som behövs, framtida sparkontot till bebis osv. Dessa pengar rör jag inte innan det är dags och detta det kontot jag lyckats spara mest på!

                                            
 
   
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback