Vart ser du dig själv om 10 år?

Svaret på den frågan förändras ständigt men man kan ju ändå försöka att svara på den ändå. Det kan väl vara kul att titta tillbaka på om tio år och se vad man trodde skulle hända men jag tycker ändå att mina förhoppningar är jordnära och inte helt omöjliga. 

FAMILJ
Jag tror att jag kommer att ha två barn, en tjej och en kille. 

JOBB
Jag tror att jag kommer jobba antingen som förskollärare eller egenföretagare, möjligvis båda. Jag tror även att jag kommer vara kattuppfödare till sidan om.

BOSTAD
Jag hoppas att jag kommer bo i ett radhus med 5 rum, kök och en fin trädgård. 

BIL
Jag tror att jag kommer privatleasa en riktig familjebil, antingen vit eller champangefärgad. Den kommer nog vara utrustad med den bästa tekniken också, finns ju så himla coola utrustningar till bilar nu för tiden.

HUSDJUR 
Jag tror att jag kommer ha min lilla Maisie, en till sibirisk katt, en kanin och några fiskar. Eller en sköldpadda. :) Vill ha en hund också, men skulle inte tro att jag skaffar det inom 10 år. 

ÅSTADKOMMIT 
Jag tror att jag kan ha skrivit och gett ut en bok, jag har en högskoleutbildning och jag har kanske till och med startat ett eget företag. 

Jag är så nyfiken på att få se vad framtiden har att erbjuda och nu när jag äntligen har sprungit ut med den där fina vita mössan på huvudet har jag världen framför mina fötter och jag tänker njuta av att den har att erbjuda. Till att börja med tänker jag ha världens bästa och förmodligen sista sommarlov och det har börjat riktigt bra. På tisdag åker vi till Italien, efter det börjar äntligen Game of thrones säsong 7, alla mina bästa vänner bor kvar i min stad hela sommaren och jag mår psykiskt och fyskiskt bra just nu. Jag är så lycklig, äntligen börjar saker att falla på plats. När jag kommer hem från Italien är det första jag kommer att göra att skicka in mitt namnbyte, sedan kommer jag att ansöka till Komvux och efter det gå till körskolan och anmäla mig och pappa så att vi kan börja övningsköra på riktigt. Hihi! 

Tack till världens bästa klass för dessa tre åren, jag kommer att sakna er ♥ 
Den här dagen kommer att minnas för alltid, det var idag livet började på riktigt. 


ÄNTLIGEN ÄR JAG NÖJD!

Genom åren har mitt hår alltid varit ett ångestladdat ämne, jag har velat ha det ljusare, mörkare, mindre rött, mer rött, slingat, enfärgat osv osv. Jag har gjort allt med mitt hår från att skaffa permanenta lockar till att skaffa löshår och bleka sönder det. Jag har gått till frisören om och om igen, jag har fixat det själv och låtit mamma fixa det. Aldrig har jag blivit helt nöjd. Aldrig har jag fått den färg jag velat. Aldrig har jag varit glad efter ett frisörbesök, men denna gång blev jag det. Jag var hos en superbra frisör i Skövde, Salong torggatan heter den. Supermysig salong, supertrevlig personal och superfint reslutat. Dit kommer jag definitivt gå tillbaka och jag vill tipsa alla jag känner om denna underbara salong. Jag visade en bild på ett balayageslingat hår och tänkte att frisören i alla fall kan få ett hum och hur jag vill ha det, vilken ton och så. Men mitt hår ser nästan exakt ut som på bilden jag visade, mitt hår ser ut att höra hemma på Tumblr och jag är så himla lycklig. Så nu tänkte jag visa er hur mitt hår har sett ut genom tiderna så att ni kan förstå varför det betyder så mycket för mig att äntligen få det så här fint. Enjoy. 

Här är jag 5 år, jag hade långt rakt hår i en ljusbrun nyans. Jättefint faktiskt och jag tycker mycket om denna färgen men efter flera år i samma färg tröttnade jag till slut.

Här är jag runt 10 år, mitt hår är slingat och solblekt och börjat få en orange ton. Jag har även lugg vilket absolut inte passade mig. 

Här vet jag inte hur gammal jag är, men detta är efter att jag börjat färga mitt hår. Det är tunt, slitet och har tjocka blonda slingor i en varm ton. 

Detta är efter att jag helblekte håret första gången, vackert haha. 

Så här såg mitt hår ut länge, jag var tvungen att låta det vila för att det inte skulle falla av och fick gå runt med ljusgult hår och mörkbrun utväxt... 
Detta är efter en misslyckad hemmablekning av min utväxt, det slutade mig en massa silverschampo och jag fick regnbågsfärgat hår. Efter detta färgade jag håret brunt igen. 

Så här såg mitt hår ut när jag hade färgat tillbaka det bruna två gånger (gjorde en hemma ombre som jag faktiskt var riktigt nöjd med), det var supertorrt och slitet och tunt som ni kan se. Aldrig hade jag haft så här tunt hår innan men nyansen på håret älskar jag faktiskt. Fick dock aldrig tillbaka denna nyansen när jag var tvungen att färga igen pga utväxten. 

När mitt hår hade växt ut och blivit tjockt och fint igen fick jag för mig att göra en rosa dipdye hemma i mitt sovrum. Japp. Ni hörde rätt. 

Så här såg det ut i slutet av 8an, då var jag 15 år. Helt okej ändå, dock lite runt men inte så fult? 


Exakt ett år senare på 9an avslutning såg jag ut så här, mörkbrunt hår som var långt men slitet. Här har ni även bevis på att mitt hår växer som ogräs hahah.

Under gymnasietiden har jag kapat mitt hår säkert 4 gånger då det har växt enormt snabbt och varit så tjockt och tungt att jag helt enkelt inte orkat med det. Detta var en gång innan mamma klippte mig. 

Detta var en annan gång innan jag kapade mitt hår och här ser man tydligt det som jag hatat under så många år. Det ser oranget ut och slingorna är ojämna. Detta var efter ett frisörbesök som jag var otroligt missnöjd med. 

Så här såg mitt hår ut innan solens strålar gjorde det oranget ännu en gång, här älskade jag mitt hår. 

Här syns också tydligt hur oranget mitt hår har varit... Men idag, idag ser mitt hår ut så här!!!!!!! 


Det här är så alltså mitt hår. Tunna slingor, min egen färg i botten så att jag slipper utväxt, inga orange eller gula toner och så himla tjockt och mjukt. Jag har aldrig tidigare älskat mitt hår så här mycket, det här passar mig aå bra och gör även att jag ser brunare ut hihi. JAG ÄR SÅ GLAD! Och det var inte ens dyrt, 1 500 kr för denna förvandlngen och det var värt varenda krona. 

Detta var min referensbild inför besöket, men jag trodde inte att jag skulle få hår ens i närheten av det på bilden men nu ser jag knappt skillnad på mitt och denna kvinnas. Helt fantastiskt. 


JAG ÄR TILLBAKA!

För ett par dagar sen kom jag tillbaka från min lilla studentresa, jag har ju varit på Alcudia med min mamma och hennes sambo och jag kan bara säga att det var helt fantastiskt. Min första utlandsresa (förutom grannländer) med min mamma, aldrig tidigare har vi suttit på en strand tillsammans, aldrig har vi simmat i klart turkost vatten tillsammans eller solat med vy av palmträd och pool. Jag är så glad att vi åkte, och trots extrem turbulens på vägen tillbaka (jag har åkt flyg till USA men denna gång trodde jag verkligen att jag skulle dö, det var förjävligt rent ut sagt) så skulle jag göra om det alla gånger. Nu är jag brun och fin, jag har varit hos frisören och fixat håret och förberett allt som har med studenten att göra för om exakt en vecka så är det min tur. Då kommer jag stå där med vit klänning och mössa och gråta av lycka. Jag längtar sönder. 

Den andra dagen i Alcudia fick jag jätteont i halsen och feber, dagen efter gick det över men när vi kom hem så slog det ut dagen efter igen. Ont i halsen, hosta, rinnsnuva och feber. Yey. Jag gick till skolan igår men jag tyckte det var så fruktansvärt jobbigt att sitta där med papper och snyta mig i klassrummet, hosta och ha mig så det kommer jag nog aldrig göra om. Om det inte typ är prov eller något jätteviktigt. Så idag stannade jag hemma och jag hoppas av hela mitt hjärta att jag blir frisk till på måndag, för nu har jag varit sjuk i över en vecka och det börjar bli riktigt jobbigt. Jag vill sjunga, dansa, träna, umgås med kompisar och tagga till studenten med jag orkar inte. Det enda jag orkar är att sitta här med datorn och mysa med min fluffiga bebis som just nu ligger i mitt knä. Gud vad jag saknat henne när jag var utomlands, trodde inte det var möjligt att sakna någon så. Får jag en människobebis någon gång vet jag inte hur jag skulle överleva att vara en vecka utan hen, så jag kommer nog bli en sådan där jobbig mamma som tar med sitt barn precis överallt haha. 

Så vad mer då? Jo, jag brände mig utomlands. Jag var jättenoga med solskydd, jag smörjde in mig efter varje gång jag badat och låg inte alls länge i solen faktiskt, någon timme bara. Men jag brände mig ändå, tack vare Hawaiian tropics skitsolskydd. Jag smörjde in mig säkert 6 gånger den dagen och låg ute i två-tre timmar, men jag brände mig ändå. Så vi köpte ett vattenfast solskydd från en affär i Alcudia och gissa vad? Jag brände mig inte trots att jag låg lika många timmar i lika stark sol. Hawaiian tropic funkar när jag solar i Sverige, men verkligen inte utomlands. Det har jag lärt mig av detta. Men jag brände mig inte så illa ändå, det kunde varit värre. 

Jag har föressten fått mens igen, bara 30 dagar sedan sist. Den håller på att bli regelbunden nu och jag kunde inte vara gladare. Mensvärken från helvetet dämpar dock lyckan lite, men två alvedon och en voltarent plus en massa choklad och glass har gjort susen. Perfekt och att jag fick mens veckan innan studenten och att jag är sjuk veckan innan studenten, då kommer jag förhoppningsvis vara pigg och glad på studentdagen, wiho! 

Undrar om någon ens kommer orka läsa allt detta haha, men jag behövde skriva av mig lite. Ni får ha det så bra så hört vi, puss! (Nu är det förresten inte så lång tid kvar till jag faktiskt heter Nova Johansson på papper också, när jag kommer hem från Italien är det första jag kommer att göra att skicka in ansökan om namnbyte. iiih)